Kesän saldoa: Kuopion raviradan suunnitelmaOn aika kerrata kesän työsaldoa. Kuopion raviradan suunnittelu on ollut yksi suurimpia töitä, mitä olen tänä vuonna saanut tehdä. Projekti on ollut todella mielenkiintoinen, sillä tekemistä todella riittää ja haasteita projektissa on ollut myös sopivasti.

Kesällä työn alla ollut ns. totohalli eli toisen kerroksen ison hallin suunnittelu oli melkoinen urakka, sillä tilaa ja toimintoja riittää. Vaikka hallissa tosiaan on tilaa, täytyy siihen saada mahtumaan useampia eri toimintoja. Tilassa ennen ollut vanha pitkä tototiski purettiin jo kesän aikana pois ja uudet tototiskit kasattiin moduuleista keskelle tilaa.

Kuvat ennen muutosta:


Toimintojen uudelleen järjestelyllä ja sijoittelulla koko tila saadaan käyttöön. Eri toiminnot myös jakavat isoissa raveissa asiakkaita ympäri tilaa, jolloin ruuhka ei tunnu kävijästä niin pahalta. Lisäksi eri toimintojen järkeistäminen, kuten fanituotteiden sijoitus myyntitiskin läheisyyteen ja ravintolan kulkusuuntien suunnittelu auttavat ihmisvirtojen hallinnassa. Näin myös kävijälle saadaan luotua mukava käyntikokemus raviradalla.

Suunnitelman kuvia:


Suuressa tilassa eri toiminta-alueiden personointi on myös tärkeää, jotta tila jäsentyy kävijöiden mielessä ja he pystyvät helpommin hahmottamaan tilan eri toimintoja. Näin myös eri toimijat pystyvät erottautumaan tilasta ja houkuttelemaan kävijöitä omalle pisteelleen.

Koska olen ammatiltani muotoilija on minulle luonnollista, että tällainen sisustusprojekti ei ole vain sisustusprojekti. Muotoilijana haluan tuoda työhön mukaan syvemmän asiakasymmärryksen, jotta tilat toimivat niiden käyttötarkoituksen mukaisesti. Minulle ei siis ole luontevaa tehdä vain kaunista pintaa, vaan tilojen täytyy olla funktionaalisia ja niiden tulee palvella jokaista tilan käyttäjää parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä tapauksessa kun käyttäjiä on useita - eri toimijoita ja paljon erilaisia kävijöitä, on suunnitteluprosessi todella laaja. Jos siis olet itse sisustamassa esimerkiksi yrityksen tilaa, pohdi tarkemmin kenelle tilaa ollaan tekemässä. Vaikka itse työskentelisit tilassa, olet sinä vain yksi osa kokonaisuutta. Muista heittäytyä myös muiden käyttäjien, kuten asiakkaan rooliin, ja tarkkaile tilan toimintoja myös hänen silmillään. Mitä näet? Miten asiat toimivat? Mistä mitäkin löytyy? Ja miten tilasta saisi vielä toimivamman? 

Oivaltavia sisustushetkiä!

Paula

P.S. Mikäli kaipaat apua oman yrityksesi tilan sisustukseen, ota yhteyttä tänään!

050 511 3713 / Paula tai paula@sisustuskorjaamo.fi

Kommentit