Odotettu kesä ja loma!Kesä tulla tupsahti lopultakin tänne Kuopioonkin. Tuntuu kyllä, että kesä yllätti tänä vuonna kun vielä muutama viikko sitten ei oikein ollut tietoakaan koko kesästä ja nyt joka paikka jo kukkii ja puut on täydessä lehdessä. Lopultakin! Voin sanoa, että nyt tuli kesä kyllä tarpeeseen ja odotan hetkeä, kun ehdin lomailemaan jo malttamattomana. Usein ei tule kerrottua, mitä kaikkea teen ja missä kaikessa olenkaan mukana, mutta nyt ajattelin hieman avata, missä kaikessa olen tänä keväänä ollut mukana.

Tämä kevät on ollut kyllä melkoista hullun myllyä. Pienen vauvan kanssa kaiken tekeminen on ollut haastavaa. Ei ehkä ollut mikään paras idea haalia kaikkia mahdollisia hommia, jatkaa koulua ja olla mukana järjestötoiminnassa näin paljoa, mutta kaikesta suunnilleen selvittiin, vaikka ei aivan siinä aikataulussa kuin toivoin. Olen aina ollut tosi aktiivinen tekemään asioita ja innostun superhelposti uusista jutuista. Sillä en oikein ole osannut nytkään mistään kieltäytyä. Varsinkaan kun meidän neiti on ollut niin helppo vauva, että hänen kanssaan pystyy asioita tekemään, toki tosi paljon hitaammin kuin aiemmin. Kaikki on mennytkin tosi hyvin, mutta nyt alkaa mehut olemaan jo vähissä. Olenkin päättänyt, että en ota uusia töitä vastaan ennen elokuuta, jotta pystyisin hieman, viimeistään tuossa heinäkuussa, lomailemaan.

Johtaja Aada pitää huolta, että asiat laitetaan tärkeysjärjestykseen...

Mikäli et tiennyt, niin lähdin pari vuotta sitten opiskelemaan hieman lisää Savoniaan muotoilunkoulutusohjelmaan sisustusarkkitehtuurin linjalle. Nyt olisi pari vuotta takana ja hyvällä tuurilla valmsituminen häämöttäisi joko loppu vuodesta tai 2018 keväällä. Tänä keväänä olen koittanut parhaani mukaan saada opintoja eteenpäin ja on ne hieman edenneetkin. Vielä toki jäi harjoittelujutut kesken, vaikka minulla oli tarkoitus hoitaa ne jo toukokuun loppuun. Aika ei vain yksinkertaisesti riittänytkään, joten niiden teko on edessä nyt hetimmiten. Kun saan tuon harjoittelun kasaan on valmistuminen jo tosi lähellä. Kuvassa yksi tänä keväänä koulussa valmistamani tuote; Kalla -valaisin.

Kalla -valaisin on yksi tänä keväänä tekemistäni koulutöistä.


Olen tänä keväänä saanut tehdä aivan mahtavaa kohdetta, sillä olen saanut suunnitella Kuopion Raviradan muutosta. Yksi osa saatiin jo aiemmin valmiiksi, siitä kirjoitin jo. Tämä työ on ollut tosi suuri ja melko haastava, sillä nyt työn alla olevaan tilaan tulee todella monia toimintoja ja useita asioita täytyy ottaa huomioon. Tilasta tulee kuitenkin superkiva ja muutos vanhaan tulee olemaan kyllä merkittävä. On tosi inspiroivaa päästä tekemään tällaisia tiloja, joissa ensinnäkin muutos on iso ja toisaalta monet asiat vaikuttavat tilaan ja sen toimintoihin. Vielä viimeiset viimeistelyt teen suunnitelmaan tällä viikolla ja sitten pääsemme asiakkaan kanssa käymään suunnitelmaa läpi. Laittelen kuvia kunhan saamme suunnitelman lyötyä lukkoon.

Aiemmin suunnittelemani luokkatilan ilme uudistui täysin.

Järjestöpuolella on ollut myös tosi mielenkiintoinen vuosi. Olen ollut aktiivijäsenenä Savon Nuorissa Yrittäjissä kohta viisi vuotta ja niistäkin muutaman vuoden olen ollut valiokunnan, nykyisin työryhmän, jäsen. Tänä keväänä minut valittiin sitten työryhmän varapuheenjohtajaksi. Siihen rooliin on myös liittynyt hieman lisää vastuuta ja uuden opettelua. Paljon on vielä tekemistä ja opettelua, mutta tämä on minulle tärkeää ja haluan olla mukana tekemässä työtä nuorten yrittäjien hyväksi.

Toinen järjestötyö, jossa olen ollut aktiivisesti mukana, on Julkulan kaupunginosayhdistyksen tiedottajan pesti. Tänä vuonna siinä on riittänytkin tekemistä. Toimitin ja suurimmaksi osaksi mm. kirjoitin alueellamme ilmestyvät Julkulalainen -lehden. Lehden pääset lukemaan tästä. Kirjoittaminen on ollut minulle mielekästä puuhaa jo aivan lapsesta saakka ja tällaisen kokonaisen lehden teko on todella mielenkiintoista. Olen mm. myynyt kaikki lehden mainokset, kirjoittanut lähes kaikki jutut, sekä toimittanut materiaalit taittoon. Ainut huono puoli on, että tekemisessä tulee aina kiire ja tällaisen lehden teko onkin melkoinen rysäys, joka tehdään tosi pienessä ajassa. Kun lehti lopulta on valmis, tuntuu aina, että takki on tosi tyhjä. Niin kävi tänäkin vuonna ja siksi jopa tämän oman blogin kirjoitus hieman kärsii, koska tuntuu, että ei ole enää mitään sanottavaa.

Julkulainen ilmestyy Kuopiossa Julkulan alueella.


Viimeisen rutistus nyt järjestöpuolella oli viime lauantaina täällä julkulassa vietetty Julkulapäivä. Olen ollut aktiivisesti mukana järjestämässä tätä tapahtumaa, joka nyt järjestettiin toista kertaa. Tänä vuonna halusin luoda päivälle tunnistettavan graafisen ilmeen ja mielestäni se onnistui hyvin. Tavoitteet meillä päivän suhteen oli melko matalat, mutta iloksemme saimme huomata, että julkulalaiset, sekä muut kuopiolaiset olivat päivästä innostuneita ja kaikki olivat hyvällä mielellä mukana tekemässä hauskaa päivää. Ylitimme jopa viime vuoden myyjä- sekä kävijämäärän ja aurinko paistoi koko päivän, joten päivä oli oikein onnistunut. Mikäli haluat lukea lisää Julkulapäivästä, löydät pienen tietoiskun mm. täältä.


Julkulapäivä sai täysin uudenlaisen ja yhdenmukaisen graafisen ilmeen.


Tällaisista asioista minun kevääni on koostunut. Kyllä sitä välillä miettii, että onkohan itselläkään ihan kaikki muumit laaksossa kun kaikkeen suostuu mukaan, mutta kun asiat ovat itselle tärkeitä ja mielekkäitä, ei niistä oikein pysty kieltäytymäänkään. Nyt on kuitenkin aika vetää hieman happea ja nauttia tästä suomen lyhyestä ja toivottavasti vähä lumisesta kesästä. Täällä blogin puolella saattaa siis olla hieman hiljaisempaa, mutta muistathan seurata meitä facebookissa ja löydät meidät instagramistakin.

Ihanaa kesää!


Paula


Kommentit