Värikäs pojan huoneen sisustus.


Pojan huoneessa saa olla reippaita värejä!

Kuinka luoda värikäs, mutta harmoninen lastenhuone? Lastenhuoneen suunnittelussa pätee samat säännöt kuin kaikessa muussakin suunnittelussa. Ensin täytyy olla inspiraatio, josta lähdetään liikkeelle. Tämän jälkeen edetään askel askeleelta kohti päämäärää. Lastenhuoneen sisustukset ovat hauskoja toteuttaa, koska lapset ovat niin ennakkoluulottomia värien ja kuosien suhteen. Voi kun me aikuisetkin osaisimme suhtautua yhtä intohimoisesti ja rohkeasti asioihin!

Miten sitten suunnitella, jos sinulla on jokin rajoittava tekijä? Tässä esimerkkinä meidän Eetun huone entisestä kodistamme. Rajoittavana tekijänä oli se, että asunto oli vuokrattu, eikä seinien värille voitu tehdä mitään. Toki vaaleansininen on pienelle pojalle sopiva väri, mutta meille se oli yksi inhokki väreistä.

On olemassa vanha suunnittelusääntö; mitä et voi peittää - korosta!

Inspiraatio sai kunnon potkun kun löysin sattumalta kankaan, jossa yhdistyy seinän sävy sekä ihanan reippaat värit. Meillä sattui olemaan kankaan väriin täydellisesti sopiva työtuoli, jonka sai sopivan matalaksi lapsen työtuoliksi.

Reippaan värinen kangas kokoaa koko sisustuksen. Kankaasta tein huoneesen tyyny sekä taulun.
Kun kangas oli ostettu alkoi sopivia tavaroita ja esineitä pompsahdella esiin sieltä ja täältä. Sopiva nojatuoli löytyi ilmaiseksi nettikirpparilta......sopivat verhot tulivat vastaan tavallisella kirpparilla.


Maton löysin Ikeasta ja senkin värit sopivat huoneen sisustukseen täydellisesti! Matto olisi vain saanut olla isompi, mutta eihän sitä kaikkea voi saada...


Sininen seinä kaipasi myös hieman eloa. Kokosin siihen sommitelman erilaisia tauluja, jotka sointuivat huoneen väreihin.

 

E-kaappi oli pakko hankinta kun löysin sen sattumalta alemyynnistä. Se odotti kuvassa vielä sopivaa pintakäsittelyä. Lisäksi sisustustaulu syntyi vanhasta kankaasta sekä liikennemerkistä.


Vanhoista kirpparilta löydetyistä eläimistä tehtiin Eetun kanssa yhdessä taulu.

Eetu oli maalannut hoidossa kuvan, jonka värit sopivat myös täydellisesti huoneeseen!
Koriste-esineistö huoneessa oli hyvin vähäistä, koska pienten poikien huoneessa leluja on yleensä aivan riittävästi... Muutamat autoaiheiset esineet kasasin kuitenkin asetelmaksi lipaston päälle. Lisäksi juuri luettavana olevat satukirjat ovat kätevästi saatavilla.

Autoaiheisista esineistä kasatiin kollaasi.
Vaikka huone oli värikäs, oli sen sisustus kaikessa värikylläisyydessään harmooninen. Välillä jopa harmittaa. että hieman sen jälkeen kun huone valmistui, löysimme omakotitalon, johon sitten muutimme ja sisustus meni uusiksi jälleen.

Pidätkö itse värikkäistä lastenhuoneista, vai onko teillä hillittyjä ja rauhallisia värejä? Laita minulle kommenttia tulemaan!

Aurinkoista viikonloppua!Kommentit