Kevään trendit - mikä niissä pastellisävyissä niin viehättää?Taas se iski.
Joka keväinen kodin-värien-uusimis-into. Vaikka kuinka pyrin olemaan raudankova ammattilainen ja yritän kovasti välttää trendi hömpötyksiä, on yksi "trendi" joka vie meikäläistä näin keväällä kuin litran mittaa. Se on nimittäin pastellisävyt ja varsinkin vaaleanpunainen. Joka hemmetin kevät se iskee kuin kuuhulluus! Tekisi mieli vaihtaa koko koti vaaleanpunaiseksi! Kaupoissa näen vain kaikki vaaleanpunaiset tuotteet, vaaleanpunaiset kukat, vaaleanpunaiset maalit ja tapetit vetävät puoleensa kuin magneetti. Olen onneksi vasta sortunut uuteen vessanmattoon ja pumppupulloon ja nekin ostin tarpeeseen... huh!


H&M Homesta löytyi hurmaava pumppupullo sekä matto meidän vessaan.
Kuvat:H&M Home


Onneksi en ole ongelman kanssa yksin. Siivoilin eilen pientä lehtikokoelmaani (jos muuten haluat vanhoja sisustuslehtiä niin täältä joutaisi!) ja huomasin, että joka ainoa kevät myös sisustuslehdet hehkuttavat pastellisävyjen trendikkyyttä:
"Pastellinsävyt hurmaavaat taas!" "Pue koti kevääseen" "Pastellit ovat uusi musta"Mutta mistä tämä joka keväinen vaaleanpuna- / pastellihulluus oikeasti kumpuaa? Miten samat sävyt voivat olla trendikkäitä vuosi vuoden jälkeen?? Olen pohtinut tätä asiaa monena vuonna ja olen tullut siihen tulokseen, että syynä on kevään kaipuu. Pitkän ja harmaan talven jälkeen me ihmiset kaipaamme taas sitä ihanaa kevään vihreyttä ja kepeyttä. Sitä tunnetta kun ensimmäisen kerran puet kevättakin, tuuli on lempeä ja aurinko oikeasti lämmittää. Puut ovat hiirenkorvalla, sieltä täältä pilkottaa kevään ensimmäisiä kukkijoita ja voit aistia kevään tuoksun. Silloinhan kaikki luonnonsävyt ovat hyvin vaaleita ja hempeitä.

Kevään kaipuu saa meidät villiintymään pastellisävyistä vuosi vuodelta aina uudelleen ja uudelleen.


Kesää myöten sävyt syvenevät ja syksyä kohti mentäessä "trendikkäitä" sävyjä ovat taas pinkki, metsänvihreä, oranssin eri sävyt ja loppu syksyllä / alku talvella luumu, viininpunainen sekä eri harmaan sävyt. Jos et usko, niin voit tulla tutkimaan tätä meikäläisen lehtikokoelmaa, näin nämä "trendit" kiertävät niissä joka ikinen vuosi. Värien kaipuu on ihan luonnollista, me kyllästymme ja kaipaamme vaihtelua ja näin niitä samoja sävyjä myydään vuodesta toiseen meille uudestaan ja uudestaan.

Oletko itse hurahtanut mihinkään sävyyn? Saako sinulle myytyä mitä vain, kunhan väri on oikea? Itse koitan tänäkin vuonna pysyä kovana ja tyytyä noiden jo hankittujen tavaroiden lisäksi vain ihailemaan kukkia sekä tietysti tätä pientä tulokasta, joka aika tehokkaasti peittyy tähän kevään trendiväriin... :D
Vaaleanpunaisin terveisin,ja sihteerit


Kommentit