Joulukuun 8. vinkki; Paketointi ohje.

Olen tuolla facebookin puolella jakanut joka päivä pienen vinkin, jolla voit valmistautua joulun tuloon askel askeleelta. Eilen kävimme itse pukin apulaisena ja mieleen muistui vanha paketointi ohje, jonka tein joskus vuosia sitten vanhaan blogiini. Ajattelin, että se voisi helpottaa sinunkin jouluaskareitasi, joten tässä päivän 8. vinkki; paketointi ohje.

"Ensinnäkin, tarvikkeet. Osta kunnon lahjapaperia ja narua. Paketointi on huomattavasti helpompaa kunnon tarvikkeilla. Kunnon paperi ei välttämättä tarkoita kallista, vaan valitse paksu ja tukeva paperi, sitä on huomattavasti helpompi käsitellä kuin niitä ohuita, jotka repeävät pienimmästäkin repäisystä. Lisäksi tukevalla paperilla pehmeidenkin pakettien paketointi on helpompaa, koska paperi pysyy "jäykkänä" eikä mukaile lahjan jokaista muotoa. Voit käyttää myös esim. tapetin paloja tai voimapaperia. Tapetista kannattaa valita mahdollisimman ohut, sillä esim. tuo kuvassa oleva tapetti on todella jäykkää ja sen kiinni saamiseen tarvitaan tosi vahvaa teippiä.Nauhojen laatu on myös mielestäni tärkeää. Leveästä ja tukevasta nauhasta tulee kauniimpi rusetti kuin ohuesta lirusta. Voit käyttää myös paperinarua tai vaikkapa juuttinarua, tärkeintä on, että nauha sopii paketin tyyliin.Sitten itse asiaan. Muutaman kerran ole saanut lahjaksi, sellaisen epämääräisen mytyn kun lahja on ollut moniulotteinen tai hassun mallinen. Jos lahja on jollain tavalla oudon mallinen, HOMMAA SILLE PAKETTI! Neliön/kuution muotoista on paljon helpompi paketoida, eikä ole pelkoa siitä, että paperi repeää jostain kohdasta. ;) 
Kääri paketti paperiin niin, että sauma jää lahjan alapuolelle. Varmista, että paketti on keskellä paperia (molemmilla reunoilla on yhtä paljon paperia).Taita paperin reunat niin, että painat paperin keskeltä pakettia vasten. Kannattaa tehdä paperin reunaan kunnon taitteet kynsillä, tämä helpottaa jatkoa, kun paperi pysyy muodossa. Tämä on tärkeää paksujen papereiden kanssa!


Kun paketti on edessäsi väärinpäin, taita yläpuoli paketin reunaa pitkin alas. Paperin täytyisi olla niin tarkasti mitoitettu, että se ei taittuisi enää noin pöytää vasten, mutta tässä paksun paperin yksi etu tulee esille. Se antaa tällaiset pikku virheet anteeksi, koska jäykkyys ja paksuus piilottaa pikku virheet... ;D


Tämän jälkeen taita alapuoli ylöspäin ja teippaa. Sitten sama toiselle puolelle.


Tämän jälkeen tulee nauhan vuoro. Nauhan voi sitoa monella eri tavalla, mutta tässä malliksi perinteinen ristikkomalli.
Paketti on nyt oikeinpäin pöydällä. Taita nauha paketin päältä. Käännä paketti.


Laita nauha paketin alapuolelta ristiin ja käännä jälleen oikein päin.


Pujota nauha kuvan mukaisesti päällä olevan nauhan alle...


... ja tee solmu.

Tämän jälkeen enää rusetti ja nauhan päiden siistiminen sopivan mittaiseksi. Voit myös vetää saksien avulla nauhan kiekuraksi, silloin et tarvitse tehdä rusettia, vaan tee kiekurat solmun jälkeen. Kiekuroiden teko on myös helpompaa paksumpaan nauhaan."Toivottavasti ohjeesta on sinulle apua! :) Tsemppiä jouluvalmisteluihin! Ja muista käydä tykkäämässä meistä facebookissa, saat uuden vinkin joka päivä.Kommentit