Joulukalenterin vinkki 12, helpon tyynyliinan ohje.

Haluaisitko piristää omaa kotiasi itse tehdyllä joulutyynyllä tai antaa jopa lahjaksi jotain itse tehtyä? Tässä ohje, jonka kirjoittelin vuonna 2014 Savon Sanomissa ilmestyneeseen Koti ja Asuminen -liitteeseen. Tuolloin lehdessä oli toteuttamani kesätekstiilistailausjuttu, jonka yhteydessä ohje oli. Siksi kankaana on nyt jouluun aika kukkainen ja kesäinen kuosi, mutta inspiroi itse sen tilalle, joku omaan kotiisi sopiva kangas. Ohje on tosi helppo ja et tarvitse edes vetoketjua, sillä kyseessä on "kääntötyynyliina" eli periaate on samanlainen kuin nukkumatyynyliinoissa.

Mittaa kankaasta haluamasi kokoinen pala. Ohjeessa käytettiin kokoa 50 cm x 50 cm. Leikkaa kankaasta 50 cm x 125 cm kokoinen pala. ( 50 cm syvä ja 125 cm leveä, jossa on 2 x 50 cm + kääntövara 25 cm) Silitä ja huolittele kangas. Voit tehdä huolittelun joko siksak ompeleella tai saumurilla. Tee kankaan lyhyisiin päätyihin muutaman sentin käännökset sisäänpäin ja ompele ne suoralla saumalla. Mikäli haluat tehdä tyynyyn tehostetta, voit käyttää esimerkiksi kankaan pohjasta poikkeavan väristä lankaa, niin kuin minä tein, tai kiinnittää reunaan esimerkiksi pitsiä. Tee kaikki tarvittavat koristelut nyt, ennen tyynyn pitkien sivujen kiinni ompelua.


Seuraavaksi kangas taitellaan. Käännä 50cm + 50cm kokoiset palat oikeat puolet vastakkain ja käännä kankaan loppu oikeapuoli nurjaapuolta vasten. Mikäli haluat, että taitos jää näkyviin, käännä tämä ylimääräinen häntä kankaiden väliin, jos et, käännä se taitosten päälle. Neulota ja ompele sivusaumat kiinni.

Käännä liina ja silitä.... ja nyt tyynyliinasi on valmis!Jos haluat tehdä tyynystäsi pullean, tee tyynyliinasta hiukan (esim. 2cm molemmilta sivuilta) pienempi kuin itse sisustyyny. Näin saat aikaan muhkean ja kauniin tyynyn!Inspiroivia ompeluhetkiä toivoo,Kommentit