Helpotusta joulusiivoukseen - ikkunanpesu ohjeet by Tiina.

Itse en aivan hirvittävästi aio joulusiivouksesta stressata, koska uskon, että Joulu tulee ilman, että minun tarvitsisi esimerkiksi kaappien sisuksia alkaa siivoamaan. Perussiivous ja muutamien paikkojen, kuten saunan ja keittiön suurempi pesu saavat riittää. Olohuoneemme ikkunan joudun kuitenkin pesämään sisäpuolelta, kun tämä turvallisuuspäällikkömme on jättänyt siihen muutamat kirstun jäljet...Siksipä kaivoin arkiston kätköstä Tiinan kanssa tekemämme ikkunan pesuohjeet myös teille helpotukseksi ja avuksi. Olkoon tämä siis joulukuun viides vinkki: 


"Ikkunan pesu - tuo lähes jokaisen inhokki kotityö. Mikä siinä voikin olla niin vastenmielistä ja vaikeaa? Loppujen lopuksihan ikkuna on yksi helpoimmista pestävistä - ainakain heti näkee työnsä jäljen! Tästäpä syystä kirjasin siivoojamme Tiinan kanssa kuvalliset pesuohjeet ikkunan pesuun.

Ikkunan pesu
Tarvikkeet

  •  Sanko ja n. 5 litraa lämmintä vettä
  • Yleispesuainetta, neutraalilla pH:lla, n. 10ml
    • Tarkista kuitenkin käyttämäsi tuotteen annostus pakkauksesta. Ikkunan pesuun riittää yleensä hieman vähemmän pesuainetta kuin esim. lattioiden pesuun. Jos käytät astianpesuainetta, kuten fairya, olisi hyvä huuhdella ikkuna ettei siihen muodostu sinistä kalvoa, näin ollen tarvitset sangollisen myös puhdasta vettä
  • HYVÄ kuivain = pehmeä kuminen
  • Hyvä pyyhe, mielellään mikrokuituinen
  • Ikkunan reunojen sekä kuivaimen kuivaukseen nukkaamatonta pyyhettä tai talouspaperia

Ikkunanpesuun riittää perus siivoustarvikkeet, jotka täytyisi löytyä jokaisesta kodista.

Panosta kunnon ikkunan kuivaimeen, sen avulla työ on huomattavasti helpompaa!

Työvaiheet:
 Raivaa ikkunan edusta tyhjäksi, jotta sinulla on tilaa työskennellä

Ikkunoiden pesu aloitetaan aina sisältä ulospäin - eli puhtaammasta likaisempaan. Tämä siksi, että sinun ei tarvitse heti vaihtaa vettä. 
Aloita pesemällä ikkunan pielet. Tämän jälkeen voit jatkaa itse ikkunaan. Mikäli ikkuna on todella likainen, huuhtele liina välillä ja pese ikkunasta kaikki tahrat pois. Toimi ripeästi ja käytä sopivan kosteaa liinaa, jotta ikkuna ei pääse kuivumaan välillä.Pesemisen jälkeen siirry heti kuivaamaan ikkuna. Pehmeä kumisella kuivaimella saat parhaan tuloksen. Se kuivaatko ikkunan vaakasuuntaan vai pystysuuntaan on makuasia. Kuivaussuuntaan vaikuttaa myös kuivaimesi ja ikkunan koko. Jokaisen kuivauksen jälkeen on tärkeää kuivata kuivain!
Kun koko ikkunapinta on kuivattu kuivaimella, viimeistele reunat joko nukkaamattomalla liinalla tai talouspaperilla.


Tämän jälkeen siirry seuraavaan ikkunapintaan. Muista jälleen pestä myös ikkunanväli sekä sälekaihtimet.Jatka työvaiheet kaikkiin ikkunapintoihin. Ulkopinnan pesussa kannattaa huomioida ikkunan likaisuus. Mikäli ikkunanpinta on esim. hiekkainen, kannattaa hiekka poistaa kevyesti ja pyrkiä olemaan naarmuttamasta ikkunaa. Huuhtele pesuliina riittävän usein!


Lopuksi sulje ikkunat kunnolla.
Joskus, varsinkin viileällä ilmalla ikkunaan saattaa avatessa muodostua huurua, tämän yleensä kuitenkin häviää kun ikkunan lämpötila jälleen tasaantuu
Ja näin näpsäkästi ikkunanpesu hoituu. Ei se mitään rakettitiedettä ole, joten eiköhän ryhdytä toimeen!"


Mitä rituaaleja sinun joulusiivoukseesi kuuluu? Pesetkö koko kodin lattiasta kattoon ja kaapeista komeroihin, vai riittääkö teillä vähempikin?


Kommentit