Opi sisustamaan - valot.

Valot ovat todella tärkeä elementti täällä pimeässä pohjolassa. Valaistuksesta ei mielestäni koskaan voi puhua liikaa, koska se edelleen liian usein unohdetaan. Valolla, sen määrällä ja laadulla on meihin isompi vaikutus kuin haluamme uskoakaan. Huonossa valaistuksessa väsymme nopeammin, silmämme rasittuvat ja emme välttämättä näe kunnolla - tämä koskee sitä kun valoa on liian vähän, mutta myös sitä kun valoa on liikaa ja se on vääränlaista, esimerkiksi liian kirkasta.

Käyttämällä erilaisia irtovalaisimia luot kotiin kodikkaan ja rauhallisen tunnelman.  Muistathan siis varata riittävästi sähköpistokkeita eri puolille huonetta, jotta saat valaisimet sijoitettua sinne, missä niitä tarvitset.

Valaistussuunnittelu on aivan oma juttunsa, siinä on useita osa-alueita, joita täytyy osata huomioida. MUTTA, perus maalaisjärjellä pääsee jo melko pitkälle. Katso alta vloggaukseni aiheesta:

Erilaisilla kausivalaisimilla saat luotua tunnelmaa ja vaihdettua kodin ilmettä. Näitä ns. jouluvaloja kannattaakin siis ripotella hieman joka puolelle kotia ja vaihdella niitä kauden mukaan.

Pienillä seinävalaisimilla saat valaistua esimerkiksi käytävätilat iltaisin tunnelmallisesti.

Persoonallisilla valaisimilla saat korostettua sisustuksesi valittua linjaa ja tuotua kotiin "sitä jotain". Vanhoja valaisimia löydät esimerkiksi kirpputoreilta. Ne kannattaa kuitenkin AINA tarkistuttaa esimerkiksi sähköliikkeessä, koska särkyneissä johdotuksissa piilee tulipalon- ja sähköiskunriski.
Videolla mainittu linkki:

valaistustieto.fi

Lisäksi:

lampputieto.fi


Aurinkoista viikonloppua!

P.S. Muistathan seurata meitä myös muissa somekanavissa! Löydät meidät mm. facebookista ja instagramista. Tule mukaan seuraamaan!

Kommentit