Kertaus on opintojen äiti, eli mistä lähteä liikkeelle kun haaveilet remontista?

Vlogi -videoissamme on käyty läpi sisustussuunnittelun askeleita. Tässä vielä kertauksen vuoksi asia kirjoitettuna, ja vielä ehkä hieman syvemmin.

Mikäli haaveissasi on remontti, kannattaa sen suunnittelu aloittaa ajoissa etukäteen. Näin ollen ajatuksilla ja toiveilla on aikaa kehittyä. Kun tiedostat remontin tarpeen, aloita miettimällä mikä nykyisessä on vikana ja mitä pitäisi muuttaa. Sisustussuunnittelma on helppoa aloittaa haaveilemalla. Käytä apunasi erilaisia lehtiä ja internetin kuvapalveluja, kuten Styleroomia tai Pinterestiä. Näin pääset näkemään erilaisia ratkaisuja ja oma makusi kehittyy ja alat tietää, mikä miellyttää juuri sinua. Mieti alkuun minkälaisen tunnelman haluat saavuttaa, sopivat tapetit ja värisävyt löytyvät kyllä sitten kun tiedät, mitä tunnelmaa olet hakemassa. Kun teet remonttia itsellesi, älä mieti mitä muut ostavat. Muut ihmiset eivät asu sinun kotonasi, joten panosta siihen mistä itse tykkäät. Toki uusimpia trendejä ja suuntauksia voi kysellä ja tiedostaa, mutta muista, että trendit vanhenevat nopeasti. Mikäli et aio olla remontoimassa uudelleen parin vuoden päästä, älä seuraa trendejä. Panosta klassisiin ratkaisuihin, jotka kestävät paremmin aikaa.


Tämä inspiraatiotaulu on tehty koulutyönä, ja suunnittelun alla on meidän oma kellari.
Inspiraatiotaulu on hyvä tapa kerätä omat ajatukset ja toiveet visuaaliseksi ohjekartastoksi, jonka mukaan lähteä liikkeelle. Mikäli haluat lähteä kauppoihin kiertelemään ja katselemaan, voit ottaa taulusi mukaan ja näytää sitä myyjälle. Näin hänenkin on helpompi ymmärtää, mitä olette hakemassa.


Hyvällä suunnittelulla vältät turhat virheet ja panostat niihin asioihin, jotka ovat juuri sinulle tärkeitä. Pahimpia virheitä on esimerkiksi hankkia halvin mahdollinen lattia ja panostaa seiniin. Tätä asiaa kannattaa miettiä kulutuksen kannalta. Kuinka usein sinun kotonasi kävellään seinillä? Lattia on kodin kuluvin osa, joten siihen, jos johonkin, kannattaa panostaa. Erilaisia materiaaleja on nykypäivänä maailma pullollaan. Näiden kaikkien tunteminen vie aikaa, joten aloita kartoitus ajoissa. Kiertele, kysele ja tutki. Mitä enemmän tunnet tarvikkeita, sitä paremmin tiedät mikä sopii juuri sinun kohteeseesi. Mieti muunmuassa millaiselle kulutukselle materiaalit joutuvat. Onko sinun taloudessasi koiria tai lapsia, kuinka innokas olet siivoamaan ja mitä ominaisuuksia pinnoilta odotat? Ammattitaitoinen myyjä auttaa sinua varmasti löytämään sopivat tuotteet juuri sinulle. Muista silti, että myyjä on aina myyjä. Hän haluaa tehdä kanssasi kaupat joka tapauksessa. Mikäli tunnet epävarmuutta, ota yhteyttä esimerkiksi sisustussuunnittelijaan, joka pystyy kertomaan sinulle objektiivisesti erilaisista vaihtoehdoista. Laadukkaan tuotteen tunnistat tutkimalla erilaisia vaihtoehtoja. Kun erilaisia materiaaleja kokeilee ja tutkii, alkaa erottaa mikä on hyvää ja mikä huonoa. Hyviä mittareita ovat näytteiden yleinen ulkonäkö ja tuntu, merkin tunnettuvuus ja takuut. Myös hinta kertoo yleensä materiaaleista aika paljon. Mikäli ”laatu laminaatti” maksaa alle kymmenen euroa neliölle, pitäisi hälytyskellojen soida jo ja lujaa! Yksikään laadukas tuote ei voi maksaa niin vähän, koska sen valmistuskulut ovat jo suuremmat. Tässä poikkeus on tietenkin poisto- ja loppuunmyynnit, joilloin kauppias haluaa eroon varaston tarvikkeista hinnalla millä hyvänsä.


Laadukkaat materiaalit tunnistaa mm. hinnasta. Tutustu erilaisiin materiaaleihin niin opit näkemään niiden eroja. Toki aina kannattaa suhteuttaa laatu myös kulutukseen sekä kohteeseen, johon materiaali on tulossa. Opi siis etsimään se sinulle riittävän hyvä tuote, jonka hinta-laatu -suhde on kohdillaan. Näin ollen saat omaan budjettiisi sopivan kokonaisuuden.


Liian tiukka aikataulu on pahin remontoijan vihollinen. Anna asioille ja omille ajatuksillesi aikaa. Mikäli käytät apunasi ammattilaisia, sisustussuunnittelijaa ja/tai remonttimiestä, varmista hänen aikataulunsa. Remontointi on hyvin sesonkiluontoista, joten mikäli suunnittelet remonttia esim. keväälle tai kesälle, täytyy suunnittelu ja remonttimiesten varaaminen aloittaa ajoissa. Lisäksi ota huomioon, että osa materiaaleista on tilaustavaraa, joiden toimitusajat voivat venyä jopa kuukauteen tai kahteen. Myös kesäajan lomat vaikuttavat merkittävästi tavaroiden saatavuuteen. Esimerkiksi suomessa heinäkuussa on lähes kaikki tehtaat kiinni. Euroopassa tämä ajoittuu usein elokuulle. Valmistaudu siis etukäteen ja tilaa sopivat tarvikkeet ajoissa. Usein pystyt sopimaan toimistuspäivän myöhemmäksi tai hankintapaikka säilyttää tarvikkeitasi puolestasi. Tämä täytyy kuitenkin aina tarkistaa tarvikkeita myyvästä liikkeestä etukäteen!


Älä tee remonttia kiireellä!


Kun lähdet hankkimaan tarvikkeita, ota mitat mukaan. Mikäli sinulla ei ole esimerkiksi kohteen pohjakuvaa, mittaa seinien mitat vaikka ruutupaperille. Yleisesti riittää kun otat huoneesta jokaisen seinän pituusmitat sekä huonekorkeuden mitat. Esimerkiksi tapetteja ostaessa et tee mitään neliömäärillä, vaan tarvitset nimenomaan seinän leveyden ja huonekorkeuden. Tämä johtuu siitä, että tapetteja ei jatketa poikittain keskeltä seinää vaan ne asennetaan aina vuotina. Vuodan mittaan vaikuttaa huoneen korkeus, sekä se, onko tapetissa esim. kuviokohdistusta. Ammattitaitoinen myyjä osaa laskea sinulle tapettimenekit, mikäli sinulla on huoneesta oikeat mitat mukanasi. Muista, että tarvikkeiden menekkeihin täytyy varata myös hieman hukkaa. Yleisesti käytetään, tuotteesta riippuen, 3-5% hukkamenekkiä, mutta esimerkiksi suurissa laatoissa saattaa olla hyvä varata hukkaa jopa enemmän. Usein ylimääräisiä tuotteita ei voi palauttaa, tämä on yleistä tilaustuotteissa. Täytyy kuitenkin ajatella asia niin, että parempi hieman liikaa kuin liian vähän. Ostosreissu sujuu yleensä mukavasti kun olet valmistunut hyvin. Tiedä mitä haluat ja olet etsimässä. Sano myyjälle rehellisesti pidätkö hänen ehdottamastaan tuotteesta. Myyjälle pahin asiakas on ”ihan kiva” -tyyppi, joka ei osaa sanoa mitä mieltä hän on. Ole kuitenkin avoin ja kuuntele, mitä ammattilaisella on kerrottavaa. Mikäli et ole remontoinnin ammattilainen kannattaa ammattimyyjien vinkit laittaa korvan taakse. Joskus joutuu jopa punnitsemaan omat päätökset uudelleen.

Vertaile ja katsele kaupoissa erilaisia vaihtoehtoja. Joskus aivan yllättävä asia voi ollakin juuri se piste Ii:n päälle, jota et tiennyt edes etsiväsi, ennen kun löydätkin sen.


Ensi kerralla vlogissa puhutaan valoista ja niiden merkityksestä sisustukseen. Pysy siis kuulolla! Ja mikäli haluat mukaan meidän ILMAISEEN sisustuskouluun, ilmottaudu Sisäpiiriimme tästä:

Ilmottaudu mukaan Sisustuskorjaamon Sisäpiiriin!

Palataan jälleen perjantaina!

Kommentit