Kannattaisiko sinunkin hankkia ammattiapua?

Kirjoitetaanpa nyt tästäkin aiheesta vielä tuon perjantaisen vlogi -jutun lisäksi. Eli miksi sinunkin kannattaa palkata ammattiapua eli sisustussuunnittelija avuksesi? Törmään tähän kysymykseen usein, joten ei liene pahitteeksi kerrata vielä vähän.

Useimmat asiakkaani ovat kertoneet, että he ovat päättäneet ottaa sisustussuunnittelijan avukseen, koska kaupassa on iskenyt valinnan vaikeus. Materiaaleja, tapetteja, maaleja ja tekstiilejä on tarjolla niin runsaasti, että pää on mennyt pyörälle. Muutaman rautakauppareissun jälkeen ei enää tiedä mitä haluaa, ja mikä omaan kotiin niistä kaikista sitten olisi se sopivin. Lisäksi asiakkaat ovat törmänneet siihen, että he eivät joko ole saaneet ollenkaan palvelua tai myyjä on koittanut myydä jotain mitä he eivät ole edes halunneet. Tämän vuoksi he ovat katsoneet parhaaksi pyytää ammattilaisen apua.


Onko sinulla aikaa vertailla eri materiaaleja ja niiden sopivuutta, vai kannattaisiko sittenkin panostaa ammattiapuun?


Osa asiakkaista taas sanoo, että heillä ei itsellä ole yksinkertaisesti aikaa kierrellä jokaisessa kaupassa vertailemassa hintoja ja koittaa kaiken tarjonnan keskeltä löytää juuri sitä heille sopivaa juttua. Myös ideat saattavat olla loppu tai tila, jota ollaan sisustamassa, on jollain tavalla poikkeuksellinen. Normaaliin nähden todella iso, hirvittävän pieni tai muuten vain oudon mallinen. Mikäli itse törmäät tällaisiin ongelmiin, kannattaa harkita ammattilaisen käyttämistä apunasi. Kun olet aloittamassa sisustusprojektia mieti ainakin seuraavia asioita:


  • Mitä tilassa pitäisi olla?
  • Miltä tilan tulisi näyttää tai tuntua?
  • Onko sinulla todella aikaa keskittyä ja paneutua asiaan?
  • Onko sinulla taitoa ja halua tehdä asioita itse vai käytätkö ammattilaista?
  • Onko huoneen tunnelma ja visuaalinen ilme vahvana kuvana mielessäsi, vai onko sinulla kasa sekalaisia ajatuksia ja ideoita, joita et saa yhdistettyä?
  • Kuinka paljon olet varannut rahaa remonttiin / muutokseen?
  • Minkä verran remontti / muutos tulee todella maksamaan?
  • Haluatko laittaa kaiken uusiksi?
  • Onko sinulla varaa siihen?

Jos vastaat useimpiin kysymyksiin "en tiedä" tai "en", suosittelen harkitsemaan vakavasti ainakin konsultoivaa sisustussuunnittelijan käyntiä. Useimmat ammattilaiset tarjoavat konsultoivia käyntejä pientä korvausta vastaan, jolloin asiakkaan ajatuksia ja tilan ongelmia tutkaillaan yhdessä ja asiakas saa toisenkin näkökulman asioihin. Joskus asiakkaan ajatukset saattavat selvitä jo tällaisen yhden käynnin jälkeen, jolloin hän pystyy hoitamaan projektin loppuun asti itse. Toisinaan taas katsotaan parhaaksi, että ammattilainen auttaa läpi koko projektin.

Molemmat vaihtoehdot ovat aivan yhtä hyviä. Sillä, jos olet taitava sisustaja, ei sinun kannata tuhlata rahojasi sisustussuunnittelijaan. Mutta mikäli olet epävarma ja tarvitset apua päätösten teossa, kannattaa turvautua ammattilaisen apuun, jolloin projekti etenee varmemmin ja tulos on sellainen, jota tavoiteltiin, jopa parempi.

Meillä Sisustuskorjaamolla sisustuskonsultaatio toimii niin, että tulen käymään kohteessa ja käymme läpi sisustettavan / muutoksen alla olevan tilan / tilat. Annan jo heti paikan päällä suositukseni, miten minusta tila toimisi paremmin. Käynti kestää yleensä 1-2 tuntia, mutta aikaa ei ole rajoitettu. Lisäksi lähetän sinulle vielä jälkikäteen muistion, johon kirjaan kaikki läpi käydyt asiat. Näin ollen pystyt palamaan puhuttuihin asioihin uudelleen ja pystyt käyntini aikana keskittymään kysymyksiin, joita mieleesi tulee.
Mikäli haluat konsultaatiokäynnin omaan kotiisi - soita minulle 050 511 3713 tai laita sähköpostia paula@sisustuskorjaamo.fi.

Terkuin,

Kommentit